Underbart att få skriva en bokjävel!

Kategorier Uncategorized0 kommentarer

Det var Leif GW Persson som i en intervju muttrade något om att journalisten kan skriva en bokjävel själv om han vill. Jag är ingen journalist men jag kan inte låta bli att skriva på min sjunde roman. Planen är att den ska vara tryckt och färdig i september 2021 och samtidigt klar som ljud och e-bok. Relationen till skrivandet är en historia i sig som pendlar mellan att vara härlig och hopplös. Men så här dags i livet har jag kommit ikapp mig själv och kan tillåta mig att vara så mycket författare som jag orkar. Under två veckor i skiftet av september och början av oktober fick jag tack vare ett stipendium från Författarförbundet bo i ett hus i Athen. Där fick den viss fart.

Titel: Gott nytt år

Det var nyårsdagens morgon 2021.Vincent gick runt på en ö bland minnen och planer. Den pågående pandemin hade förändrat världen. Vincent summerade ett år som förändrat hans liv. Det hade efterlämnat en intressant samling intryck, allt från Angelica med sin uppstoppade katt, Nadja med sitt Washington, Karl med sina drömmar om kvinnor, konst och barnbarn, Amanda som stannade till för att sedan dra vidare, Susanne med sitt engagemang för miljö och människor, Kristian som försvann, Kvinnan på ön, Athen, Donald Trump, Stefan Edman till den upphittade katten på Återvinningscentralen.

Det är en fristående avslutning på en trilogi där följande böcker ingår.

Vakten på Kynnefjäll

Det sjunde året

Gott nytt år

Efter åtskilliga år av skrivande resulterade det till slut i På andra sidan drömmarna som gavs ut 2014. Två år senare kom Cecilia är på väg på Lindelöws förlag. Därefter I skuggan av Nina och Henrik, Chefen är galen, Vakten på Kynnefjäll och 2020 Det sjunde året. Trilogin som började med Kynnefjällsboken avslutades med Gott nytt år 2021 och nu 2022 kom Hon såg allt i färger. Romanen Underbara människor kommer ut som tryckt bok på Lindelöws bokförlag och som ljudbok på Kadabra våren 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *