OM BOKEN

Sebastian Holgersson arbetar som chef i den psykiatriska öppenvården sedan över trettio år. Han har funderingar kring både chefskap och vården de utför. Eftersom han är kritisk tar han en rad initiativ för att berika livet för de som lever med psykiska problem. Han har alltid känt sig mer bekväm bland patienterna än med personalen. För en chef är det både en tillgång och ett problem.

Sebastian ställer frågan till både patienter och personal: Vad längtar du efter? Och så ser han vad de tillsammans kan förändra. Men Sebastian får hybris, han går för långt och flyr då hals över huvud till en fäbod i Dalarna. Där ”vaknar han upp” och anar vad han ställt till med på jobbet.

Han frågar sig själv: Är det möjligt att hoppas på en framtid – även för mig?

Utgivare: Lindelöws förlag, 2018

Pris 70 SEK inkl. moms

CITAT UR BOKEN

”Jag påminde mig gärna om att det annorlunda kunde vara normalt. Olikheter kunde berika. Mångfald kunde öppna våra ögon. Ibland var det inte givet vad som var sjukt och vad som var friskt. I mitt fall var det snarare en överdriven önskan, en längtan efter att göra någonting som var av betydelse för andra. Kanske hade hälften räckt men jag kunde inte begränsa mig.”

"Jag måste verkligen rekommendera den här boken. Den ställer frågorna på sin spets om vad det innebär att vara en människa, var går gränsen mellan det friska och det sjuka? Vad innebär ett gott liv och hur svarar den psykiatriska vården upp mot mänskliga behov? Alla som är intresserade av hur vi ska arbeta för
att minska psykisk ohälsa och öka livslust, glädje och psykisk hälsa borde läsa denna bok! Den är skriven på ett underbart och levande språk."

Annika Gelin
Författare, sångerska, föreläsare...
"Imponerad över boken och ditt mod."

Dag Andersson
Psykiatriska kliniken Kungälv/VG-regionen

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV