OM BOKEN 

Cecilia är på väg är en relationsroman om Tomas och Cecilia, som har nått medelåldern. De håller liv i en kärlekshistoria som både tar fart och bleknar. Oklart vart den är på väg. Här finns den starka längtan efter att äntligen få allt att fungera. Naturen finns nära, med årstidens växlingar runt huset, och avkopplingen med att hugga ved och tända en brasa i den öppna spisen. Här finns tidvis också en annan kvinna, Marie. Tomas som är brevbärare drömmer om att bli författare, han är skild och barnen utflyttade. Drömmarna finns hela tiden om att bli vän med livet. Den som mest tålmodigt lyssnar på hans fantasier och grubblerier är hans älskade katt.

Utgivare: Lindelöws förlag, 2016

”Jag uppskattar Christer Johanssons lågmälda och behagliga , sköna och avslappnade berättande i den lugna vardagslunken, hans tankar och den målande livsbeskrivningen. Det är en relationsroman om Tomas liv och hans lilla kärleksbubbla som han lever i. Hela hans värld verkar gå ut på att hitta HENNE, personen som ska ge honom en mening med livet, någon han helt kan leva för, och som helt kan leva för honom. Men vem orkar vara ALLT för en person. Nu har jag läst ytterligare en bok av Christer Johansson som passade mig som handen i handsken, det här är den sjätte.” ninasboktips

”Boken handlar om relationen mellan Cecilia och Tomas. Kärleken mellan dom är både på och av. Jag tycker om språket i romanen, det är filosofiskt och vackert. Karaktären Tomas är ibland svår att förstå sig på. Han är för på och behövande i relationen med Cecilia. Det är fint med kärlek och att verkligen älska någon men Tomas känns nästan besatt, kanske är det därför Cecilia ibland tvekar? Är det ensamheten som inte Tomas står ut med? Eller är kärleken till Cecilia så otroligt stark?”  anna.e.boktips

Pris 70 SEK inkl. moms

UR EN INTERVJU I BOHUSLÄNNINGEN, DEN 15 OKTOBER 2016

”Men romanen han håller i sin hand är väldigt långt bort från det han skrev som tjugoåring.Cecilia är på väg är en relationsroman om sökandet efter kärleken.

– Det handlar om medelålders, frånskilda personer som försöker att hitta varandra. Tomas jobbar på sjukhuset, men den stora drömmen är att skriva en bok och att få till det där med kärlekslivet. Cecilia är en engagerad psykiatrisköterska som drömmer om att förbättra vården och om att kunna lita på sina känslor.

– Jag färgas mycket av alla de människor jag möter i mitt jobb, men precis som för de flesta författare så finns något från mina egna erfarenheter med.

Att han äntligen lyckades få till den där boken efter år av omarbetningar är han riktigt nöjd över, även om han fortsätter att vara ödmjuk inför sitt författarskap.”

”En spännande läsupplevelse. Jag gillar ditt språk som jag tycker utmärker sig på ett mycket stileget sätt och som verkligen gräver djupt in i karaktärernas inre liv.”

”Jag slukade din bok. Jag älskar den poetiska tonen och enkelheten i den svåra berättelsen.”

”Tack för en fantastisk bok. Jag sträckläste och kunde inte sluta läsa. Boken gjorde mig stundtals mållös, ledsen, full i skratt, ödmjuk, varm och upplevde en hög igenkänningsfaktor. Tomas fick mig att känna mig mindre ensam. Cecilia fick mig att känna mig skör och vilsen, tack för det också. Den ”andra kvinnan” hon bara försvann…och så har jag också känt. Jag är omtumlad och kommer att bära med mig boken…den fick mig att känna mig levande. Jag ser fram emot nästa.”

”En helt suverän bok.”

”Du har någonting att säga.”

”Jag uppskattar dina vinklingar av inre tankar och prat med dig själv. Jag gillar storyn.”

”Läste ut boken på tre kvällar.”

”Naket, lättläst och bra språk.”

”Jag sträckläste den.”

”Bra, gripande. Hög igenkänning.”

”En varm och vilsam berättelse.”

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV