Vardagsfilosofen Vincent letar efter en framkomlig väg i livet. Det är ett nytt år och pandemin har fortfarande inte lämnat oss. På nyårsdagen åker han ut till Strandön för att vandra runt där själv. Han minns tillbaka på ett oväntat händelserikt året och smider planer för året som precis tagit sin början. Under hösten tog han ledigt från arbetet på Återvinningscentralen i Ljungskile och åkte ner till Aten för att leta efter sin halvbror Kristian.

Hans andra halvbror Karl är inte lika orolig över att han varit försvunnen ett tag men de tre bröderna har varandra, deras föräldrar är döda sedan några år. Vincent är alkoholfri, inte minst tack vare AA- möten och han försöker få fart på sitt liv.

Karls sambo vill separera, de försökte i varje fall att leva ihop igen efter att ha varit tillsammans som unga under Rädda Kynnefjälls- aktionen. Var är Kristian? De vet att han är en rastlös själ och behöver resa till avlägsna platser för att hitta ett lugn. Men nu saknar han istället Kvinnan på ön.

Gott nytt år utspelar sig i Bohuslän, samtidigt som det finns utblickar till Grekland, Kina och Indonesien. Kvinnorna som finns i det tre brödernas närhet lockar fram männens olikheter. Romanen är en fristående avslutning på trilogin med de tidigare romanerna Vakten på Kynnefjäll och Det sjunde året.

Utgiven på Lindelöws bokförlag och inom kort som ljud och e-bok på Kadabra.

Pris 180 SEK inkl. moms

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV