OM BOKEN

I skuggan av Nina och Henrik är en roman om beroende och psykoser. Här är det de närmaste, vänner och kollegor som är i centrum. Genom de anhörigas berättelser växer bilden fram av två syskon som brottas med psykiska problem, och hur det påverkar deras omgivning. Till och med katterna som finns i familjerna delar med sig av hur det är att befinna sig i deras närhet.

Nina börjar arbeta på bank men hennes fantasier tar över och hon tappar fotfästet.

Henrik, som är storebror, börjar efter sin läkarexamen att arbeta på en vårdcentral. Men viktigare än patienterna, kollegorna, frun, sonen och andra närstående är alkoholen. Medan åren går ökar möjligheterna att hantera sjukdomen för de två syskonen. Men utan hjälp från omgivningen hade livet förkortats.

Utgivare: Lindelöws förlag, 2017

Pris 70 SEK inkl. moms

CITAT UR BOKEN

”Han reste med vinden, under solen, mot ljuset, in i mörkret, bortom stjärnorna och månskenet, utan tid, det var bara dagar och nätter, han reste tillsammans med människor genom den stora naturen, i hans plånbok fanns galenskapen och längtan. I packningen hade han rädsla och mod, hopp och förtvivlan, sorg och glädje. Sitt språk. Men han trodde på vänligheten och kärleken. Arbetet och skrivandet. Det som skapade meningsfullhet.”

”En fantastisk bok som rörde vid mitt hjärta. Den skildrade känslor och mående hos anhöriga på ett insiktsfullt och klockrent sätt. Jag både skrattade och grät och kände igen mig. Boken gav mig kraft och styrka.”​

”Jag gillar verkligen flytet och sättet du lagt upp storyn från olika synvinklar, sen är du en mästare på att uttrycka känslor och skeenden.”

”Imponerande! En upplysningsroman.”

”Din senaste bok är väldigt bra. Du måste fortsätta skriva.”

”Jag är mycket berörd och tänker att det är en mycket viktig bok. Den gör skillnad i en…För mig har den också varit trösterik. Boken handlar om så mycket…beroende på var man är i livet och vart man är på väg. Boken är för mig som en stor och varm kram fylld av förlåtelse…”

”Fantastiskt bra bok som berör på djupet. Man vill läsa mer!”

”Jag läste den med stor behållning.”

”Det här är en bra bok.”

”Jag har både skrattat till och haft tårar på kinden under läsningen. Den väcker många tankar och känslor. En applåd till dig.”

”Vilken känslomässigt laddad text! Varje mening är så intensiv, som ett knytnävsslag.”

”Helt ärligt så vart jag djupt berörd…tårarna har runnit flera gånger…vilket liv. Beundrandsvärt att ta sig ur, kan aldrig förstå vidden men kan tro mig förstå lite av känslan. Nej,inte tungt utan mer berörande…och samtidigt intressant att få vid sidan av berättelser…en bra och tänkvärd bok.”

”Åh! Jättefint beskrivet ur närståendes perspektiv. identifierar mig med Ann-Katrin, så tack!”

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV