Vardagsfilosofen Vincent letar efter en framkomlig väg i livet. Det är ett nytt år och pandemin har fortfarande inte lämnat oss. På nyårsdagen åker han ut till Strandön för att vandra runt där själv. Han minns tillbaka på ett oväntat händelserikt året och smider planer för året som precis tagit sin början. Under hösten tog han ledigt från arbetet på Återvinningscentralen i Ljungskile och åkte ner till Aten för att leta efter sin halvbror Kristian.

Hans andra halvbror Karl är inte lika orolig över att han varit försvunnen ett tag men de tre bröderna har varandra, deras föräldrar är döda sedan några år. Vincent är alkoholfri, inte minst tack vare AA- möten och han försöker få fart på sitt liv.

Karls sambo vill separera, de försökte i varje fall att leva ihop igen efter att ha varit tillsammans som unga under Rädda Kynnefjälls- aktionen. Var är Kristian? De vet att han är en rastlös själ och behöver resa till avlägsna platser för att hitta ett lugn. Men nu saknar han istället Kvinnan på ön.

Gott nytt år utspelar sig i Bohuslän, samtidigt som det finns utblickar till Grekland, Kina och Indonesien. Kvinnorna som finns i det tre brödernas närhet lockar fram männens olikheter. Romanen är en fristående avslutning på trilogin med de tidigare romanerna Vakten på Kynnefjäll och Det sjunde året.

Utgiven på Lindelöws bokförlag och inom kort som ljud och e-bok på Kadabra.

”Mycket fin bok med fin handling. Betyg 5/5” evelinas_boktips

”Vincent spenderar nyårsdagen på Strandön. han gör det i sin ensamhet och reflekterar över det gångna året. Han har fortsatt gå på sina AA-möten, försökt hantera saknaden av Nadja och träffat kvinnan i sitt liv. Under året har han handskats med att leta efter halvbrodern Kristian som åkt till Aten och efterlämnade sig en radiotystnad. Även halvbrodern Karl har haft sina bekymmer då hans ungdomskärlek efter alla dess år valt att separera från honom. Gemensamt för de tre bröderna är att kvinnorna i deras liv ställt till med huvudbry på ett eller annat sätt. Precis som de andra böckerna jag läst av Christer, är denna skriven på ett vackert sätt. Detaljerade beskrivningar framhävs och växlas med diverse poetiska inslag. Det är en lättläst roman som tydligt följer en röd tråd från början till slut. Författarens skrivsätt tycks fånga in läsaren och olika problem lyfts på ett realistiskt sätt. En fin och lättsmält bok som följer samma mönster som de andra böckerna författaren givit ut.”  bokfokus

”Gott nytt år, skriven av Christer Johansson, är den tredje fristående boken om Vincent( de två tidigare är Vakten på Kynnefjäll och Det sjunde året)! Det har hunnit med att bli ett nytt år, närmare bestämt 2021 och med en vardag bestående av Corona-pandemi. På nyårsdagen åker Vincent ut till den lilla ön Strandön för att vandra runt på egen hand, en vandring som blivit en tradition för Vincent. Under dagens vandring får läsaren följa med Vincent in i minnenas värld, fylld av minnen från barndomen och från åren av missbruk men även minnen om den omöjliga kärleken till kvinnan i hans liv. Detta blandas med minnen och oron för sina två halvbröder. Framför allt Kristian, brodern som konstant är på resande fot. Dock gick det flera månader under 2022 utan att Vincent hörde något från sin bror, en oro växte inom Vincent och under hösten tar han ledigt för att resa till Aten och leta efter sin bror. Böckerna om Vincent har något speciellt som gör att för varje mening har jag bara levat läsa mer och mer om Vincent och hans kamp för naturen och hans inre kamp mot sina demoner och sin oro. Läsvärd.” woodbridgeska_bokhyllan


Pris 180 SEK inkl. moms

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV