Det sjunde året


DET SJUNDE ÅRET är en fristående fortsättning på den tidigare romanen VAKTEN PÅ KYNNEFJÄLL:
   Vincent har inte druckit på länge och trivs allt bättre med livet. Han är inne på det sjunde alkoholfria året. Det finns vänner som lyfter ett varningens finger och säger att det kan vara ett olycksbådande år. Det bryr han sig inte om.
   Det är några år sedan han vaktade i en stuga på Kynnefjäll i norra Bohuslän med sin katt Jackie. Han var där för att hindra att någon skulle få för sig att provborra i berget och planera för slutförvaring av kärnkraftsavfall. Hans känslighet lämnar honom fortfarande inte i fred, inte heller hans längtan efter Nadja eller hur det ska gå för bröderna Karl och Kristian.
   Han har också en oro kring klimatförändringarna, kärnkraftsdebatten och Donald Trump.
Tiden går och han undrar vad han gör med sitt liv. Han frågar sig om han och bröderna kan tricket att åldras med livet i behåll. Hur gör en människa för att leva fullt ut, trots osorterade tillkortakommanden?
   Vincent inleder det sjunde året med ett återfall.
 
CHRISTER JOHANSSON debuterade 2014 med den existentiella skrönan På andra sidan drömmarna. Två år senare gav Lindelöws bokförlag ut relationsromanen Cecilia är på väg, Därefter har det fortsatt med I skuggan av Nina och Henrik, Chefen är galen och Vakten på Kynnefjäll. Han är uppvuxen och bosatt i Ljungskile, arbetar som chef i den psykiatriska öppenvården i Uddevalla. Nu är han aktuell med sin sjätte roman. En rimligt ljus historia som inte kommer undan alkohol, skuld och död men som följer tre bröder och deras längtan efter kärlek och liv.