OM BOKEN

Sebastian Holgersson arbetar som chef i den psykiatriska öppenvården sedan över trettio år. Han har funderingar kring både chefskap och vården de utför. Eftersom han är kritisk tar han en rad initiativ för att berika livet för de som lever med psykiska problem. Han har alltid känt sig mer bekväm bland patienterna än med personalen. För en chef är det både en tillgång och ett problem.

Sebastian ställer frågan till både patienter och personal: Vad längtar du efter? Och så ser han vad de tillsammans kan förändra. Men Sebastian får hybris, han går för långt och flyr då hals över huvud till en fäbod i Dalarna. Där ”vaknar han upp” och anar vad han ställt till med på jobbet.

Han frågar sig själv: Är det möjligt att hoppas på en framtid – även för mig?

Utgivare: Lindelöws förlag, 2018

Pris 180 SEK inkl. moms

CITAT UR BOKEN

”Han reste med vinden, under solen, mot ljuset, in i mörkret, bortom stjärnorna och månskenet, utan tid, det var bara dagar och nätter, han reste tillsammans med människor genom den stora naturen, i hans plånbok fanns galenskapen och längtan. I packningen hade han rädsla och mod, hopp och förtvivlan, sorg och glädje. Sitt språk. Men han trodde på vänligheten och kärleken. Arbetet och skrivandet. Det som skapade meningsfullhet.”

ANDRA BÖCKER DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV